+420 775 760 500
Zásilky expedujeme také na SLOVENSKO. We ship to all European countries.

Jak se plní PCP vzduchovky?

Pohonem PCP vzduchovek je stlačený vzduch, který se nachází v kartuši. Vzduch se do kartuše dodává pomocí pumpy, láhve nebo kompresoru.

Nejlevnější, nejpomalejší a nejpracnější

Tlakováni pomocí ruční pumpy je pro opravdové strongmany, proto raději zvažte, zda-li je ve Vašich silách natlakovat téměř 250 BAR. Jedná se o stejný princip foukání jako například u kola či fotbalového míče. Jen pro představu, pro překonání tlaku 10 BAR budete muset pumpovat více než 10x. Jestli tedy nejste endomorf nebo nemáte kamaráda, který navštěvuje pravidelně fitko a zvedá 100 kg na bench, tak bychom spíše sáhli po láhvi nebo kompresoru.

 

Hill logo2

Osvědčené značky Hill MK5 a Hill Spartan

Pro "snašší" pumpování jasná volba! Zvážit byste měli také použití filtru, který slouží k odstraňování vzdušné vlhkosti a tím pádem chráníte vnitřní mechanismy zbraně před korozí. Zároveň je také nutné počítat s pravidelnou výměnou náplně filtru a to aspoň jednou ročně. Výrobce Hill tohle dokonale reflektuje u modelu MK5, který je dodáván s filtrem.

 

Výhody - Nevýhody

Pokud se vydáte do přírody a jste mimo civilizaci, v těchto případech je pumpa dokonalým nástrojem. Kompresor v divočině těžko zapojíte a láhev nejspíš pod paži či na zádech neponesete.

Je-li kartuš prázdná, tak ji je téměř nemožné napumpovat. Brání tomu zpětný ventil, který musíte intenzivním pumpováním přetlačit. Klesne ji tlak v kartuši pod 110BAR, dochází k poklesu výkonu a zbraň je nutné opět natlakovat do maxima.

 

Hill logo2_1

Rychlé a jednoduché plnění za menší poplatek

Jste hasič, potápěč nebo máte známého z těchto dvou profesí? Pokud jste si aspoň u jedné ze třech možností řekli ano, tak byste měl začít uvažovat o způsobu plnění pomocí tlakové bomby. V našem světě najdete dvě verze a to 3L PCP a 7L PCP láhev od anglické značky Midland. Plnící tlak těchto láhví je 300 BAR. Jednoduché přepuštění vzduchu zvládne úplně každý a zabere jen pak vteřin. Součásti balení láhví Midland je také ventil s manometrem a hadicí na kterou můžete našroubovat plnící pin nebo rychlospojku.

Po každém naplnění kartuše mějte na paměti, že musíte před odpojením plnícího pinu vypustit zbývající tlak z hadice pomocí ventilu. V opačném případě si můžete poškodit těsnící kroužky a nebo dostat facku od hadice. Na dodatečný filtr u tlakové láhve zapomeňte, neboť přepouštěný vzduch je suchý!

Tlakové zkoušky

Hlídejte si tlakovou zkoušku, která je co pět let. Počítá se od data výroby, která je označena na láhvi. Revize provádí jedna z plníren tlakových láhvi.

 

Skvělé řešení za vyšší pořizovací cenu

Nechce se Vám nikam dojíždět nebo se pouštět se do budování svalů? V tom případě pro Vás máme PCP vysokotlaký kompresor. Kompresor je zároveň mobilní, takže ho jednoduše naložíte do auta. Zároveň můžete za pomocí 12V redukce nafoukat svou vzduchovku také v terénu a to do 10 minut. Na dodatečný filtr u kompresoru zapomeňte, neboť přepouštěný vzduch je suchý!

Kompresor_2
KOMPRESOR VENOX 12V 310BAR
Tlaková bomba Midland 7l 300bar s hadicí
Rychlospojka pro větrovky

 

Diskuze