+420 775 760 500
Zásilky expedujeme také na SLOVENSKO. We ship to all European countries.

Jak vybrat vzduchovku?

Představte si pocit svobody a dobrodružství, který vám přináší střelba ze vzduchovky. Tato vzrušující a zábavná aktivita se stává stále populárnější, a tak není divu, že se mnoho lidí rozhoduje pořídit si vlastní vzduchovku. Ale jak vybrat tu správnou? V našem informativním článku "Jak vybrat vzduchovku?" vám přinášíme praktický průvodce, který vám pomůže udělat správné rozhodnutí.

Pružinové vzduchovky - Klasika, která nikdy neomrzí

Pružinové vzduchovky jsou nejznámější a nejpoužívanější vzduchovky u nás. S těmito vzduchovkami jste se jistě seznámili na poutích nebo jste takovéto zbraně drželi u přátel na zahradě, kdy jste si zpříjemňovali společné chvíle. Tyto zbraně se nabíjí lomením hlavně nebo nátahem spodní páky. U těchto silných vzduchovek je logicky silnější pružina a proto se z nabíjení může stát opravdová "posilovna". Navíc po výstřelů dojde k silnému zpětnému rázů, který může být pro střelce nepříjemný. Proto bychom Vám doporučili sáhnout po verzi vzduchovek do 16J, která je vhodná na vzdálenosti 10-30 m, případně zvolit 24J v kalibru 5,5 mm pro eliminaci škodné.

Pokud se rozhodnete pro výkonnější verzi, je důležité mít na paměti, že byste měli k zbrani připojit kvalitní puškohled.

Vzduchovka Hatsan 125 Sniper cal.5,5mm FP
Vzduchovka Hatsan Striker Edge cal. 4,5 mm FP SET
Vzduchovka Gamo Elite X Set cal.5,5mm FP

PCP vzduchovky pro opravdové střelce

Pro nás jednoznačná volba, při takto velkých výkonech!

PCP (pre-charged pneumatic) vzduchovky jsou typem vzduchovek, které využívají stlačený vzduch uložený v kartuši nebo láhvi k výstřelu diabolky. Tyto vzduchovky se často používají pro lov zvěře nebo pro sportovní střelbu na terče.

Stlačený vzduch se do kartuše plní pomocí ruční pumpy, přepouštěním z láhve nebo kompresorem.

PCP vzduchovky jsou obecně známé pro svou vysokou přesnost a sílu střely, díky čemuž můžete trefovat cíle na velké vzdálenosti. Zbraně jsou proto oblíbené mezi profesionálními střelci, protože nabízejí přesnou a stabilní střelbu na velké vzdálenosti. Kromě sportovní střelby se PCP vzduchovky často používají pro lov větší zvěře nebo pro zábavu při plinkování. Oproti jiným typům vzduchových zbraní jsou PCP vzduchovky obvykle dražší, ale poskytují výrazně vyšší výkon a přesnost.

Je důležité si uvědomit, že v některých zemích jsou PCP vzduchovky regulovány a mohou být omezeny zákonem, takže je důležité se vždy informovat o platných zákonech a předpisech ve vaší zemi před zakoupením PCP vzduchovky.

Vzduchovka Reximex Throne GEN2 camo cal.5,5mm FP
Vzduchovka Walther Rotex RM8 Varmint UC cal.5,5 mm
Vzduchovka Kral Arms Puncher Breaker S cal.4,5mm FP

Vzduchovky CO2

Pohonem CO2 vzduchovek jsou CO2 bombičky 12g nebo 88g. U těchto zbraní se toho moc nemění, jelikož není technický možné získat tak velký výkon jako u předešlých vzduchovek. Proto je hraniční síla 40J a to konkrétně u modelu Brokovnice Umarex HDX 68. Pro obranu je však dostačující 11J až 16J! :-)

Vzduchovka Umarex 850 M2 Target Kit cal.4,5mm
Vzduchová pistole SPA Artemis CP2 cal.4,5mm
Vzduchová puška Legends Cowboy Rifle Rio Bravo

Závěrem

Pokud si s výběrem i přesto nebudete vědět rady, tak se na nás obraťte. S výběrem vzduchovky Vám rádi poradíme. Věděli jste, že světový rekord drží česká větrovka Altaros M24 v ráži 5,5mm - 1280 m (1400 yd)? S našimi vzduchovkami ho můžete zkusit překonat! 

 

Diskuze