+420 775 760 500
Zásilky expedujeme také na SLOVENSKO. We ship to all European countries.

Jaký puškohled vybrat na vzduchovku?

1_1

Pokud jste majitelem vzduchovky a hledáte správný puškohled, jste na správném místě. Puškohled je klíčovým prvkem pro přesnou střelbu a vylepšení vašeho zážitku ze střelby. V tomto průvodci vám poskytneme užitečné rady a informace, které Vám pomohou při výběru správného puškohledu k dosažení maximálního střeleckého výkonu.

Zvažte své potřeby. Před začátkem výběru puškohledu si položte několik otázek:

  • Jakou činnost plánujete s vaší vzduchovkou? (lov, terčová střelba, sportovní střelba apod.)
  • Na jakou vzdálenost chcete střílet?
  • Jakou úroveň přesnosti a zvětšení požadujete?
 Zvětšení a objektiv

Zvětšení puškohledu určuje, jak moc přiblížíte cíl. Pro střelbu na blízko nebo lov ve stísněných prostorách je vhodné nízké až střední zvětšení (1-4x). Pro střelbu na větší vzdálenosti zvolte vyšší zvětšení (4x a více). Velikost objektivu ovlivňuje světelnost puškohledu. Větší objektiv nasbírá více světla a je ideální pro střelbu za horších světelných podmínek.

 

2

Kvalita optiky

Kvalita optiky je nezbytná pro ostrý a jasný obraz. Hledejte puškohledy s vysokou optickou kvalitou, minimálním zkreslením a antireflexním povlakem na čočkách. To zajistí, že budete mít přesný obraz a vynikající viditelnost i za různých světelných podmínek. Z naší nabídky doporučujeme puškohledy značky Valiant.

 

Kříž

MilDot kříž je navržen s malými body a čarami, které vám umožní odhadnout vzdálenost a kompenzovat balistické faktory. Je to skvělá volba pro sportovní střelbu a lovecké situace na větší vzdálenosti. Je důležité si však dávat pozor na levné puškohledy, které nemusí mít standardizovaný MilDot kříž, což by mohlo ovlivnit jeho přesnost a efektivitu.

Další možností jsou puškohledy s osvětlenými kříži. Ty jsou velmi populární díky své schopnosti poskytovat jasný obraz i za horších světelných podmínek. I když nepomohou při střelbě za tmy, jsou skvělým řešením pro situace s nízkým osvětlením nebo při střelbě proti světlu, kdy by normální kříž mohl být obtížně viditelný.

Vybrat správný kříž je tedy důležitým rozhodnutím při výběru puškohledu. MilDot kříž je oblíbený pro svou všestrannost a schopnost kompenzovat různé faktory. Osvětlené kříže oceníte ve zhoršených světelných podmínkách. Při výběru si však dejte pozor na kvalitu a standardizaci kříže, abyste získali nejlepší výkon a přesnost ze svého puškohledu.

33

 

11041-2_11041-1-puskohled-umarex-rs-2x20 (1)

Odolnost a odpružení

Vzduchovky mohou generovat rázy a vibrace, což může ovlivnit přesnost a spolehlivost puškohledu. Zajistěte si, že vybíráte puškohled, který je odolný a odpružený proti rázům. To zaručí, že puškohled bude udržovat přesnost i při opakovaných výstřelech a bude odolávat nárokům vaší vzduchovky.

 

Možnosti nastavení

Je důležité zvážit možnosti nastavení puškohledu. Zajistěte si, že puškohled má dostatečné možnosti úprav výšky a strany pro správné doladění zaměřování. Některé puškohledy nabízejí také možnost rychlého zaostření nebo paralaxy, což je užitečné pro přizpůsobení obrazu různým vzdálenostem a podmínkám.

4

Rozpočet

Posledním faktorem, který je třeba zvážit, je váš rozpočet. Puškohledy se liší v cenovém rozpětí a kvalitě. Zvažte, jak často a jak intenzivně plánujete používat puškohled. Pokud jde o profesionální závody nebo lovecké expedice, může být rozumné investovat do vyšší kvality puškohledu od firmy Valiant. Pro běžné střelecké aktivity existuje také široká škála cenově dostupných puškohledů například od značky Umarex či Walther, které poskytují dobrou kvalitu za rozumnou cenu.

Puškohled Valiant Lynx 6-24x50 SF SIR MilDot
Puškohled UX RS 3-9x40 11mm
Puškohled Walther 3-9x44 Sniper

Závěr

Správný výběr puškohledu je klíčový pro dosažení maximální přesnosti a výkonu vaší vzduchovky. Zvažte své potřeby, zvětšení, velikost objektivu, kvalitu optiky, odolnost, možnosti nastavení a svůj rozpočet. S vhodným puškohledem získáte kontrolu nad vaší vzduchovkou a užijete si přesnou střelbu. Z naší nabídky doporučujeme pro rekreační / začátečnickou střelbu puškohledy od firmy Walther. Pro profi střelbu a vášnivé střelce zde máme puškohledy značky Valiant, které jsou konstruovány, aby vydržely energii okolo 7000 J!

 

Diskuze